Ikäkausiryhmät ja ohjelmat

Tällä sivulla on kuvaukset partion ikäkausiryhmistä sekä oman lippukuntamme laumoista ja vartioista. 

 

ryhma_sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Sudenpentutoiminnassa ei kiristellä hampaita tai viritellä kisakamppeita, vaan nautitaan alkavasta seikkailusta. Sudenpentuohjelmassa tehdään monipuolisia aktiviteetteja sisällä ja ulkona, kololla ja retkillä. Tärkeää on, että sudenpennut pääsevät itse tekemään konkreettisesti asioita.

JMV:n sudenpentulaumat

Sudet kokoontuvat pääsääntöisesti tiistaisin klo 17:30–19:00 kololla tai pappilassa. Vetäjinä Anni Harri, Sofia Harju ja Heidi Sällilä.


ryhma_seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12 vuotiaita, jotka opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi.

JMV:n seikkailijavartiot

Muuttohaukat kokoontuvat pääsääntöisesti tiistaisin klo 17:30-19:00 kololla. Vetäjinä Ella Harri, Viola Kalliomäki, Viivi Salmela ja Riikka Kallionkieli.


tarpojat

Tarpojat ovat 12–15 vuotiaita. Tarpojien ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen sekä kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi, joita järjestetään eri puolilla Lounais-Suomen Partiopiiriä.

JMV:n tarpojavartiot

Koiranpennut kokoontuvat pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17:30–19:00 vanhassa pappilassa tai kololla. Vetäjinä Kaisa Soini ja Susanna Ylikoski.


ryhma_samoajat

Samoajat ovat 15–17 vuotiaita, joiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat nuorempien ryhmien vartionjohtajina.

JMV:n samoajavartiot

Ketut kokoontuvat pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17:30–19:00 kololla. Vetäjinä Susanna Ylikoski ja Kaisa Soini.

Ella ja kaverit (ent. Saukot) toimivat nuorempien ryhmien johtajina ja kokoontuvat satunnaisesti omaan toimintaan.


images

Vaeltajat ovat 18–22 vuotiaita, joiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu niin Suomesssa kuin ulkomaillakin toteutettavia projekteja, joissa tutustutaan muiden paikkakuntien ja maiden partiolaisiin. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan, jossa hän valitsee itselleen sopivimmat aktiviteettien suoritusvaihtoehdot. Vaeltajaohjelma huipentuu valtakunnalliseen päätösseremoniaan.