Ikäkausiryhmät ja ohjelmat

Tällä sivulla on kuvaukset partion ikäkausiryhmistä sekä oman lippukuntamme laumoista ja vartioista. Jokaisen lauman/vartion kohdalla on myös meneillään olevan kauden ohjelma liitteenä.

Kevään 2018 toiminta on käynnissä.

ryhma_sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9 vuotiaita, joiden toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Sudenpenturyhmää kutsutaan laumaksi. Viikoittaisissa illoissaansudenpennut oppivat asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Sudenpennut tapaavat ikätovereitaan retkillä, leireillä ja partiotaitokilpailuissa. Jämijärvellä uudet sudenpennut ovat tervetulleita 7-vuotiaana mukaan toimintaan. Laumoja johtavat laumanjohtajat sekä täysi-ikäinen akela.

JMV:n sudenpentulaumat

Sudet kokoontuvat pääsääntöisesti tiistaisin klo 17:30–19:00 kololla tai pappilassa. Vetäjinä Hanna Anttila, Toni Rantasalo, Anni Harri ja Atte Harri.

SUDET KEVÄT 2018

SUDET SPRING 2018


ryhma_seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12 vuotiaita, jotka opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Seikkailijoiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija taivaltaa tutkimusmatkailijan lailla: niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin tulevat tutuiksi. Vartiota johtavat vähintään tarpojaikäiset vartionjohtajat sekä täysi-ikäinen sampo.

JMV:n seikkailijavartiot

Koiranpennut kokoontuvat pääsääntöisesti tiistaisin klo 17:30–19:00 vanhassa pappilassa tai kololla. Vetäjinä Venla Haapaniemi, Ella Harri, Karoliina Koskensalo, Elina Ritakorpi ja Johanna Ahde-Koponen.

 

Muuttohaukat kokoontuvat pääsääntöisesti tiistaisin klo 17:30-19:00 vanhassa pappilassa tai kololla. Vetäjinä Elina Ritakorpi, Riina Lehmussalmi, Juho Kukkasmäki, Viivi Salmela ja Viola Kalliomäki.

MUUTTOHAUKAT KEVÄT 2018


tarpojat

Tarpojat ovat 12–15 vuotiaita. Tarpojien ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmassa korostuu yhdessä toimiminen sekä kavereiden kanssa koetut elämykset. Tarpojat liikkuvat ketterästi haastavissakin maastoissa. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokaisen tarpon päätöstapahtumaa kutsutaan majakaksi, joita järjestetään eri puolilla Lounais-Suomen Partiopiiriä. Tarpojia johtaa vähintään samoajaikäiset vartionjohtajat sekä täysi-ikäinen luotsi.

JMV:n tarpojavartiot

Ketut kokoontuvat pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17:30–19:00 kololla. Vetäjinä Susanna Ylikoski, Sofia Harju. Aikuinen tuki: Marita Hakala.

KETUT KEVÄT 2018


ryhma_samoajat

Samoajat ovat 15–17 vuotiaita, joiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat nuorempien ryhmien vartionjohtajina. Samoajat suunnittelevat toimintaansa yhdessä aikuisen luotsinsa kanssa ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

JMV:n samoajavartiot

Ella ja kaverit (ent. Saukot) toimivat nuorempien ryhmien johtajina ja kokoontuvat satunnaisesti omaan toimintaan.


images

Vaeltajat ovat 18–22 vuotiaita, joiden ryhmää kutsutaan vartioksi. Ohjelmaan kuuluu niin Suomesssa kuin ulkomaillakin toteutettavia projekteja, joissa tutustutaan muiden paikkakuntien ja maiden partiolaisiin. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan, jossa hän valitsee itselleen sopivimmat aktiviteettien suoritusvaihtoehdot. Vaeltajaohjelma huipentuu valtakunnalliseen päätösseremoniaan.